logeren bij de wijnboer

L
Logeren bij de wijnboer

Echte liefhebbers van wijn weten het al lang. Om tijdens je vakantie een wijn goed te leren kennen heb je tijd nodig. Niet even afslaan voor een dégustation, een paar flesjes inslaan, en weer verder. Nee, om een wijn echt te doorgronden, moet je ook de omgeving leren kennen, de wijngaard beleven en bovenal de tijd nemen voor de wijnboer en -boerin om je er alles over te laten vertellen. Hoe kan dat beter dan aan tafel bij de wijnboer om daarna vooral de weg niet meer op te hoeven. Blijf dus lekker logeren bij de wijnboer!

Chambres d’Hôtes of Gîtes op de wijngaard

Dat kan op steeds meer plekken want wijntoerisme groeit en daar pikken wijnbouwers natuurlijk graag een graantje van mee.  Ook Nederlanders en Belgen die in Frankrijk wijn verbouwen. Met een eigen chambres d’hôtes of gîtes om te verhuren aan de echte wijnliefhebbers. Om ze dan alles te vertellen over hun wijnen en ze natuurlijk te schenken.

Logeren bij de wijnboer: een beleving

Hoe leuk is dat? Je ziet om je heen gebeuren wat er allemaal voor nodig is om die wijn uiteindelijk in de fles te krijgen, en je ervaart met hoeveel zorg dat allemaal begeleid wordt. En ’s avonds schuif je aan voor de table d’hôtes waar de juiste wijn bij de juiste menugang wordt geschonken, en naarmate de avond vordert alle geheimen van de wijnboer, nou alle, worden prijsgegeven.

Tussen de chambres d’hôtes en gîtes op onze websites vind je steeds meer adresjes waar je een heerlijke wijnvakantie door kunt brengen. Voor een paar dagen of langer. Bijvoorbeeld bij Domaine de la Rogère, of in de Beaujolais, in de gîtes van Domaine Lachat. Je vindt ze hieronder.

Logeren bij de wijnboer is een beleving!