Les Bouctonnières is een landgoed dat bestaat uit een privé herenhuis met drie vakantiewoningen met elk hun eigen karakteristieken, charme en privacy.

Het vakantiehuisje ‘Le Grenier’ biedt comfort voor 6 personen. 
We verhuren in juli en augustus van vrijdag op vrijdag met een minimum van 7 nachten, buiten het seizoen zijn uitzonderingen op aanvraag wel mogelijk.Het is gevestigd in een voormalige schuur, waar ook de tweede gîte Alouette is ondergebracht. 

Beide gîtes zijn onafhankelijk, elk met een eigen ingang en een eigen terras. Het zwembad en de petanque baan worden gedeeld door de twee gîtes.

Le Grenier is volledig onafhankelijk en is mooi ingericht, grote ramen zorgen voor licht en toch geniet de gîte van frisheid, zelfs op warme dagen, dankzij de dikke en authentieke muren.

Op het gelijkvloers : een eet- en zithoek (met TV en Chromecast/Netflix), toilet en een open & volledig ingerichte keuken met alles wat u nodig heeft om te koken & te dineren. Een groot gasfornuis, elektrische oven, magnetron, koelkast, vriezer, koffiezetapparaat, mixer, potten en pannen en alles wat u nodig heeft om heerlijke maaltijden te maken met alle verse ingrediënten die u kunt vinden op de lokale markten en winkels.
 

Op de eerste verdieping: 
Kamer 1 (1 dubbel bed)
Kamer 2 (2 enkele bedden)
Kamer 3 (2 enkele bedden) 
Badkamer met ligbad/douche, lavabo en toilet.
 

Het zwembad zal u volop gelegenheid geven om te sporten (verwarmd tot 28°C en 4,5 op 12 meter …). Het zwembad wordt gedeeld met de gasten van de aangrenzende gîte, Alouette, aangezien het gelegen is in de gemeenschappelijke tuin. Met rondom het zwembad een terras met voldoende ligstoelen.

Blijf je in juli of augustus? Dan krijg je korting: 14 nachten blijven van vrijdag tot vrijdag is 13 nachten betalen!

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

  • WiFi
  • Kindvriendelijk
  • Nederlands contactpersoon
  • Zwembad
  • Wasmachine

De eigenaar van Les Bouctonnières is de Belgische Lucia Ceballos Duyck: “Levensgenieter!”

Wat maakt Les Bouctonnières uniek?
Mooie centrale ligging en toch rustig tussen de velden. “Gasten mee te laten genieten van hartje Frankrijk.”

U kunt door Ceballos Duyck Lucia worden verwelkomd in de volgende talen:
– Nederlands
– Frans
– Engels
– Duits
– Spaans

Meer over Ceballos Duyck Lucia
We kochten het pand in 2017 en hebben het vernieuwd, de tuin uitgebreid en vakkundig omheind. In de tuin van het huis (dat ook verhuurd wordt) bevindt zich het zwembad, verwarmd en voorzien van een kindveilige afsluiting. het zwembad wordt gedeeld onder de 2 woningen (toegang via poortje aan de achterkant van de tuin).

Beschikbaarheid

max. 6 personen

Le Grenier

  • Open haard
  • Kastruimte
  • Kinderbed mogelijk
  • Televisie
  • Badkamer met douche en ligbad
  • Inclusief beddengoed
  • Afwasmachine
  • Tweepersoonsbed
  • Koelkast
  • Oven
  • Magnetron

Deze gezellige en sfeervolle gîte zit vol charme en karakter. Hoge plafonds, grote open keuken / zithoek en eethoek. 3 …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 758 km

ALS EEN KONING IN FRANKRIJK

De kastelen van de Loire en de prachtige natuur, haar vruchtbare grond, grote jachtgebieden en uitgestrekte wijnvelden waren reeds gekend ten tijde van de Franse Koningen en speelden een heel belangrijke rol in de geschiedenis van Frankrijk. Parijs en haar intriges niet zover af, de Loirestreek wist toen al haar bezoekers te bekoren. De vele goed bewaarde burchten, kastelen en uitgestrekte landgoederen bewijzen dat nu nog steeds. Elk dorpje, elke marktplaats, elke dorpsfeest, … bewaard op een manier waarop enkel de Fransen dat kunnen. Blois, Chinon, Chenonceau, Langeas, Richelieu, Loches, …

BEZOEK LOKALE MARKTJES
De lokale dorpsmarkten zijn ideaal om de boodschappen te doen, met streekproducten waar de lokale telers zeer trots op zijn! En terecht.

In TOURS is een grote overdekte markt, meer dan de moeite om te bezoeken : klik HIER

Uw verblijf in de Loire kan niet voorbij gaan zonder een bezoek aan de lokale markt. Elk dorp, hoe klein ook, heeft zijn eigen marktdag. Waar je als bezoeker gefascineerd zult zijn door de Franse ‘Joie de vivre’ Je zult misschien ongeduldig wachten in de rij terwijl de stalhouder een gezellig praatje doet met de persoon voor U, want hij heeft tijd, en waarom ook niet? Sta even stil bij deze manier van leven, je zult er snel dol op zijn en een voorbeeld aan nemen.

Deze streek is ook bekend voor haar vele en mooie brocante en antiekmarkten, vooral in oktober en november. Ook de grotere vlooienmarkten in de grotere naburige steden zijn het ideale moment om die prachtige kandelaar, mooi broche of vintage jas te vinden!

DE LOIRE VALLEI

Deze streek is gekend voor haar uitgestrekte wijnvelden en heerlijke wijnen. De lokale wijnboeren verwelkomen U graag in hun lokale winkel, laten U graag mee proeven van hun harde werk en liefde voor hun vak.

Wist u ook af van de heerlijke geitenkazen die deze streek rijk is? Ideaal bij een glaasje Vouvray (de lokale schuimwijn) of heerlijke rode of witte Chinon wijn! Tip: zorg voor plaats in de koffer!

Er is veel te doen in de streek, neem gerust uw fiets mee (die kunt U veilig in de schuur zetten) en trek erop uit, er zijn schitterende fietsroutes in de buurt. De kastelen en dorpjes zijn op vlotte rijafstand en de wegen zijn goed.

Elk seizoen is geschikt om de streek te bezoeken en de charmes te ontdekken. In de vakantiewoning ligt een directory met tal van tips om te doen en heel wat info over de buurt. (boodschappen, eten, markten, ... )

Lees meer

Lees minder